3D компютри ще подсигуряват 3D развлеченията у дома

02.06.2010 08:41
NVIDIA и водещите производители на компютри ви дават възможност да се наслаждавате на стерео 3D игри, снимки, видеоклипове и филми у дома

Всичко 3D в момента е безспорен хит. С последните успешни боксофис хитове като Avatar, Alice in Wonderland и Clash of the Titans е пределно ясно, че потребителите възприемат добре добавеното ниво на реализъм, което 3D филмите предлагат. А с разпространението на все повече 3D съдържание, като например видеоклипове, снимки и интерактивни игри, пред потребителите стои сериозния въпрос как да пренесат триизмерното изживяване и у дома. Разбира се със сигурност има немалко хора, които залагат много надежди на 3D телевизорите, но друго безспорно по-интересно и много по-гъвкаво решение е новата категория на така наречените "3D компютри", която направи своя дебют тази седмица по време на изложението Computex. В основата на новата категория 3D компютри стои NVIDIA, като тя е подкрепена от пълноценна екосистема от партньори включващи имена като Alienware, Asus, Dell, Microsoft, Toshiba и други.

В България NVIDIA работи със своите партньори, с цел да осигури достъп до 3D PC и компонентите, необходими за сглобяването на такива 3D компютри, като някои от локалните дистрибутори са:

  • Аргус компютри
  • АСБИС България
  • Вали Компютърс
  • Мост компютри
  • Поликомп
  • Солитрон

По дефиниция, за да бъде квалифицирана една машина като 3D компютър, тя трябва да е настолна или мобилна конфигурация, която отговаря на следния набор от минимални изисквания:

  • Да включва в комплекта 3D очила с активен затвор (като 3D Vision на NVIDIA), единственото решение за момента, което осигурява пълна резолюция в 3D за всяко от очите на потребителя
  • Да разполага със 120Hz 3D-съвместим екран под формата на настолен LCD монитор, 3D проектор, 3D телевизор или мобилен компютър с интегриран 3D-съвместим LCD панел.
  • Да използва дискретен, а не интегриран в чипсета или процесора графичен контролер (като GeForce® серията графични контролери от NVIDIA), който може да осигури възпроизвеждането на 3D съдържание с висока резолюция върху 3D екрана.

Какво означава това за потребителя?

Разбира се, ние все още сме в началото на революцията в 3D развлеченията, така че 3D технологиите тепърва ще осигуряват и различни нови форми на визуално забавление. От холивудски филми, до 3D спортни предавания на живо, видеоигри и дори снимки, такова съдържание вече е налично и продължава да се появява ново с всеки изминал ден. А 3D компютърът е най-лесният начин за потребителите да получат достъп до възможността да се насладят на новите 3D изживявания в домашни условия.

За да помогнат на потребителите да направят правилният избор при вземането на решение за покупката на нов компютър, много от OEM производителите и системните интегратори ще предложат на своите уебсайтове допълнителна категория наречена "3D PC" или "3D компютри", от която хората ще могат бързо и лесно да изберат подходящата система според своя бюджет. А потребителите, които искат да обновят своя вече наличен компютър ще могат да открият специално брандирани 3D компютърни компоненти, така че за тях ще бъде по-лесно да подберат правилните компоненти за сглобяване на компютър с възможност за възпроизвеждане на 3D съдържание.

И всепак какво можете да правите с едно 3D PC?

Можете да играете на видеоигри. NVIDIA работи съвместно с разработчиците на игри от отдавна, в резултат на което над 425 компютърни заглавия изглеждат много добре с технологията NVIDIA 3D Vision – единственото пълноценно потребителско решение за 3D компютри в индустрията към момента.

Можете да разглеждате и редактирате 3D снимки. Производителите на цифрови фотоапарати като Fujifilm и Sony вече предлагат потребителски ориентирани продукти с възможности за заснемане в 3D, така че потребителите да могат да заснемат и в последствие да преглеждат направените фотографии на своя 3D компютър.

Можете да разглеждате 3D съдържание в Интернет. NVIDIA работи съвместно с Adobe и Microsoft с цел да подсигури възможност за поточно предаване онлайн на 3D видео, което изглежда фантастично. Сайтове като YouTube вече разполагат с над 1000 видеоклипа в 3D за гледане онлайн, като тези библиотеки ще продължават да се разрастват. В допълнение, провелият се неотдавна голф турнир Masters беше първото голямо спортно събитие, което беше предавано на живо и в 3D онлайн, демонстрирайки огромния потенциал за консумацията на новото 3D съдържание.

Можете да гледате Blu-ray 3D филми. Благодарение на съвместната работа с партньори като CyberLink, които произвеждат едни от водещите софтуерни плейъри за компютри, потребителите ще могат да гледат най-новите холивудски 3D блокбъстъри в комфорта на своя дом и с ускорение от страна на графичния процесор, без да трябва да се съобразяват с неудобствата на киносалоните.

"3D Vision е идеалното допълнение към компютъра на всеки един геймър, който желае наистина да се потопи във виртуалния свят на любимите си игри. Факт, което се потвърждава и от десетките наши клиенти, които вече активно се възползват от новите 3D възможности на своя компютър у дома", заяви Григор Стоичков, управител на ХардуерБГ ООД. "Стереоскопичната 3D технология наистина изживява своя ренесанс в момента, при компютрите и не само, с 3D Vision като основна движеща сила и затова появата на новата категория компютърни конфигурации, оборудвани с 3D възможности е следващата логична стъпка."

Стартирайки тази седмица по време на изложението Computex много от основните партньори по програмата 3D PC демонстрират своите 3D настолни, мобилни и всичко-в-едно решения, както и 3D монитори и най-новото съдържание, включително игри, филми и снимки в стереоскопично 3D. NVIDIA разполага със специално предвидена за целта изложбена площ, носеща наименованието 3D Experience Center, с капацитет 1400 квадратни метъра, на която се демонстрира най-голямото разнообразие от 3D PC технологии показвано досега.

авто: , последно обновена: 02.06.2010 08:41:26
Новини по темата

Nvidia разкриват своите 3D очила за 3D игри

NVIDIA обяви GPU Technology Conference 2012

Nvidia се слива с производител на чипове за мобилни телефони

NVIDIA Tesla в три от най-бързите пет суперкомпютъра в света

NVIDIA обяви Quadro Fermi, 3D Vision Pro и Application Acceleration Engines

3D компютри ще подсигуряват 3D развлеченията у дома

nVidia и Audi съчетават технологии

Картина от компютъра със сетивини възможности

Nvidia отвръща на удара на Intel в спор за патенти


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог