Facebook си напазари Instagram за 1 милиард долара

09.04.2012 21:51
Facebook придоби обожаваното приложение Instagram за 1 милиард долара

Докато някои от нас сладко спят, а други дебнат какво се случва в онлайн пространството или тъкмо качват любимата си снимка през Instagram, ние бяхме от първите, които се натъкнаха на новината, че Facebook е ‘усвоил’ популярното приложение за споделяне на снимки Instagram в понеделник. Зукърбърг е наброил ‘скромната’ сума от 1 милиард долара.

Основателят на социалната мрежа Фейсбук, Марк Зукърбърг оповести придобиването с пост на стената на социалната мрежа в понеделник.

Продажбата се очаква да бъде окончателно направена по-късно през това тримесечие и съответно екипът на Instagram ще се присъедини към отбора на ‘социалния дракон’.

Зукърбърг споделя в публикацията си, че през годините социалната мрежа се е фокусирала върху създаването на по-добро преживяване, споделяне на снимки с приятелите и семейството. Сега социалната мрежа ще може да работи дори още по-добре с екипа на Instagram, за да предложи по-добро потребителско преживяване и потребителите да имат възможност да споделят красиви снимки, направени с мобилния им телефон, да радват другите в зависимост от интересите им.

Zuckerberg добаво, че компанията му ще надгражда силните страни на Instagram, фукционалностите й и ще се опита да развие приложението независимо, а не просто да се опита да интегрира всичко във Facebook.

Facebook планира да задържи функционалностите на приложението, които позволяват снимките да се публикуват в други социални мрежи, възможността човек да има последователи и да следва хора, които не е задължително да са му приятели.

Зукърбърг добавя, че Facebook ще се стреми да се поучи от опита на Instagram и да внедри подобни функционалности в своите продукти. В същото време приложението ще може да продължи да се разраства, използвайки инфраструктурата и най-вече силния инженерен екип на най-могъщата социална мрежа в света.

Kevin Systrom, CEO на Instagram, покрепи изявлението на Зукърбърг и добави лаконично във фирмения блог, че екипът му е щастлив да се присъедини към Facebook и да допринесе за създаването на по-добър Instagram за всеки.

Instagram пусна приложението си за iOS през октомври 2010, и сбъдна мечтата на потребителите на Android устройства за пръв път миналата седмица.

За първи път Facebook придобива компания с толкова много потребители. Зукърбърг подчерта, че Facebook не планира да работи върху увеличаването на броя потребители на Instagram, но вярва, че осигуряването на най-доброто фото споделяне е една от причината хората да обичат социалната мрежа и именно заради това Facebook е провокирана от това да узнае какво може да излезе от сливането на две успешни компании.

Мислите ли, че тази стъпка преобразява Facebook и ще повлияе положително за успеха на социалната мрежа? Възможно ли е потребителите да се откажат бързо от Instagram?


По статията работи: , последно обновена: 11.04.2012 10:06:49
Новини по темата

Facebook блокира услуги за изтриване на профили

Intel съветва Facebook за необходими ъпдейти

Facebook спечели спам дело за 711 млн. долара

Троянска атака удари Facebook

Компании ще оценяват плюсовете и минусите на социалните мрежи

Малките фирми най-после схванаха ползата от Facebook

Windows 7 няма да доведе до бум в продажбите на компютри

40 милиона обновяват статусите си във Facebook всеки ден

Бил Гейтс се отказа от Facebook


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог