Google Glass ще се предлагат и с диоптри

19.05.2013 13:13
На конференцията Google I/O в Сан Франциско, интернет гиганта представи доста от своите бъдещи продукти, а основният акцент беше върху очилата с добавена реалност.
Вече е ясно, че Google Glass ще разбият представите за нормални очила, а за да бъде по-търсен продукта, ще има и вариант за хората с увреждания. Всеки, който има заболяване на очите ще може да си поръча очила, с необходимите диоптри, което е добра новина за голяма част от потребителите. Google Glass би трябвало да се появят на пазара в началото на 2014 г., но самите очила са доста коментирани, а мненията са противоречиви. В много кътчета на света, този иновативен продукт не се приема нормално, заради шпионските си качества. Други пък приемат очилата за нещо полезно и дори задължително, като мераклиите, които искат да имат тази джаджа не са никак малко, въпреки цената от 1 500 долара.
Въпреки всичко, Google Glass все още са в процес на разработка и има доста неща, които трябва да се подобрят. Едно от тях, а може би и най-важното е капацитета на батерията, която в момента издържа само 5 ч. и то при умерен режим на работа. Друг минус е, че очилата с диоптри не могат да се сгъват, което ще създаде доста неудобства за потребителите. Ще успее ли компанията да подобри очилата и да ни представи един завършен и идеален продукт, предстои да разберем.

По статията работи: , последно обновена: 19.05.2013 13:25:51
Новини по темата

 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле














noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg