Microsoft прави дизайн на умен сутиен

08.12.2013 11:01
Microsoft измисли умен сутиен, който се бори с „емоционалните“ навици на хранене.

Изследователите на Microsoft са разработили сензорна система, която се слага на сутиена и измерва сърдечната дейност и повишената температура на тялото в областта на гърдите, за да засече емоциите, които биха отключили състояние на преяждане.

Научният проект се базира на идеята, че хората не ядат само когато са гладни, но и поради редица емоционални и обичайни причии. Целта е била да се създаде система, която би могла да се намеси преди човек да се обърне към любимата храна, която дава емоционална сила.

Учени в Microsoft обединяват силите си с учени от University of Rochester и University of Southampton, за да разработят редица интервенции, които ще са една стъпка напред пред варианти, които само проследяват действията като FitBit и Nike Fuelband. В доклад, учените споменават, че другите системи, които са разработени също така включват проследяване на сърдечен ритъм, проследяване на това как човек дъвче храната и преглъща, както и augmented reality очила, които следят консумираната храна.

Екипът обаче е искал да има система от носими сензори, които измерват електродермалната активност, която е всъщност количеството пот, която се отделя по човешката кожа, както и електрокардиограмна информация. Споменатите измервания са нужни, защото са полезни за разгадаване на емоциите.

Говори се за приложение, което засича емоционалните навици на хранене на жената, има възможност да засича различните емоции чрез машинното обучение (Machine learning, направление в изкуствения интелект) и също така трябва да определя как да се намеси в нужна ситуация като в същото време не става твърде досадно за потребителя.

Тези три елемента са поотделно разгледани в различни научни проекти. Първият включва създаване на приложение, наречено EmoTree, което събира данни за емоционалните хранителни навици. Мобилното приложение позволява на потребители, всички които се самоопределят като „емоционални гладници“ да могат въведат своето настроение и прием на храна. Припомня им се всеки ден чрез текст, че трябва да въведат емоцията си на всеки час, поне 10 пъти на ден. Това позволява учените да изградят профил на емоционалните състояния през деня. Изследването открива, че има много различни емоционални състояния, които отключват желанието за ядене, но като цяло има по-малко случаи, когато потребителите се чувстват спокойни. В резултат на това, учените предлагат намеса в случаите, когато хората се чувстват стресирани и един вариант е да се прилагат упражнения с дишане.

Втората част на доклада се фокусира върху намирането на начин да се оцени колко полезни са предложените упражнения за дишане, справят ли се със стреса и емоционалното хранете. За тази цел се провеждат анкети и 87.5% от участниците казват, че са станали по-запознати с емоционалните си състояния, а 37.5% потвърждават, че хранителните им навици се променят. Доброволците са били поканени да предложат алтернативни интервенции и има идеи за разсейване със забавни неща, медитация, упражнения за ума и разговори с приятели.

Четири жени са тествали системата, докато са използвали EmoTree приложението, така че учените да могат да направят справка на данните. Те са носили системата и са докладвали емоциите си между 4 и 6 часа всеки ден. Системата успешно измерва приповдигнатите състояния и положителните/негативните емоции в 73% до 75% от случаите.

Въз основа на това авторите на изследването установяват, че създаването на носима система е възможно. Въпреки това продължават научните усилия за създаване на по-стабилна система, която издържа на всекидневните предизвикателства, има дълъг живот на батерията, предоставя комфорт и подхожда и за мъже, и за жени.

Следващата стъпка включва обработване на данните от сензора в реално време вместо обработване на log файлове, както и предсказване на емоциите и показване на навременна, персонализирана интервенция.

Екипът, включен в този научен проект също така тества използването на Affectiva Q3 гривни, които засичат настроението и съответно и мъже, и жени могат да участват в тестването.

По статията работи: , последно обновена: 08.12.2013 11:04:00
Новини по темата

Майкрософт не познава собствените си продукти!

Microsoft използва Линукс технология

Забравете за Vista Aero, нов потребителски интерфейс от Майкрософт

Пазарът на браузъра на Майкрософт пада с 9.5 процента на година

Genuine на Microsoft опирати над 12 хиляди легитимни потребители

Майкрософт затваря уеб сайтът си "Get the Facts"

Microsoft: Linux и Unix са нищо сравнени с Windows

Apple, Microsoft и Dell създават и редактират статии в Wikipedia в своя полза

Червена светлина за отворения стандарт на Microsoft


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог