Излезе първото интерактивно Business Intelligence решение за iPhone

22.04.2009 08:24
Версията на QlikView за iPhone предлага характернa за смартфона функционалност като Multi-Touch, GPS интеграция и други възможности

 Шведската компания QlikTech обяви, че популярно Business Intelligence (BI) решение QlikView е първото в този сегмент, което има мобилна версия, създадена специално за iPhone. Решението предоставя в ръцете на мениджърите прецизни бизнес отговори и анализи в реално време, независимо дали се намират пред компютъра, или са в движение. В добавка новата версия използва редица функционалности, характерни за популярния смартфон, като Multi-Touch и GPS. У нас QlikView за iPhone се предлага от консултантската компания Балкан Сървисис.

 Мениджърите, търговските и маркетинг служители днес все по-често се нуждаят от достъп до изчерпателна информация в реално време, а не от статични справки, в които липсват важни детайли. С QlikView за iPhone търговците могат да получат точни отговори и анализи на момента, които да им помогнат да вършат своята работа по-добре. Решението е особено подходящо за мениджъри, собственици на компании и инвеститори, които биха искали във всеки един момент да получават ясна картина за развитието на бизнеса, независимо дали се намират на летището, в ресторанта или в хотелската стая.

  QlikView за iPhone се възползва напълно от интерфейса на популярните смартфони на Apple. Цялото приложение поддържа Мulti-Тouch функционалност и се управлява с характерните за iPhone движения на пръстите, с които са свикнали потребителите. Разглеждането и селектирането на данни, както и взаимодействието с тях се осъществява чрез прости жестове, а единственото, което трябва да направи потребителят, за да изчисти направените селекции, е да разклати устройството. Популярната 3D Cover Flow технология на Apple също е достъпна, позволявайки на потребителите да се прехвърлят между анализите по същия начин, по който могат да “прелистват” корици на албуми и изпълнители в онлайн магазина iTunes. Промените на информацията в реално време незабавно се отразяват във всяка Cover Flow диаграма.

 В допълнение QlikView за iPhone използва GPS за създаването на справки и анализи, според местонахождението. Например, пътуващите търговци и мениджъри могат да използват приложението за автоматично визуализиране (филтриране) на данни за определен доставчик, филиал или дистрибутор, когато пристигнат на съответното място. А ако търговците се нуждаят от бърз достъп до клиент преди среща, iPhone ще знае къде се намират и ще им предостави достъп до необходимите данни, съобразно местоположението им.

 “QlikView за iPhone премахва границите между мобилни и десктоп Business Intelligence решения” – заявява Антъни Дейтън, Главен вицепрезидент на QlikTech - “В продължение на години потребителите на мобилни устройства само са мечтаели да получават достъп на момента до информация за продажбите, продуктите и наличностите или финансите на компанията. С QlikView за iPhone това вече е реалност. Когато потребителите получат достъп в реално време до необходимата им информация, вече няма да има връщане назад.”

авто: , последно обновена: 22.04.2009 08:24:03
Новини по темата

Новият Nokia нетбук излиза в САЩ заедно с пускането на Windows 7

Apple рискува да се отклони от пътя си с iPhone

Vodafone също ще продава iPhone

iPhone измества Aston Martin в класацията за "най-готин" бранд

iPhone на Apple вече ще се продава и в Orange

Google обвързва iPhone с Gmail

Black Hat: Android, iPhone- SMS уязвимости

Излезе първото интерактивно Business Intelligence решение за iPhone

Adobe ще пусне флаш за няколко мобилни телефона, освен за iPhone


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог