Статистиката за мачовете от NBA ще се обработва в центъра за данни в България

11.11.2009 10:11
Американската компания Synergy Sports Technology, която доставя аналитична информация за баскетболните срещи, подписа договор с българския център

Статистиката за мачовете от Националната баскетболна асоциация на САЩ (NBA) ще се обработва в българския център за данни Daticum. Това става ясно след като американската компания Synergy Sports Technology, доставяща статистическа и аналитична информация за баскетболните срещи, избра българската фирма, която е част от Сирма Груп Холдинг. В рамките на договора в Daticum се колокира 95% от системата на Synergy Sports Technology.

Американската компания развива най-голямата платформа за спортна статистика в света и обслужва самата NBA и всички отделни клубове в нея. Потребители на аналитичната платформа са самите треньори на отборите, които директно получават обработена информация, анализи на срещите, предварително направените изводи, прогнозни състави и тактика на противниците, както и анализи на конкретни игрови ситуации. Освен тях от услугите на Synergy Sports Technology се възползват и скаути, анализатори и други организации от сектора. Компанията предлага детайлна информация в реално време за баскетболните мачове, отделните действия на играчите, възможните комбинации, разстоянието при стрелба, скоростта на атаките, броя на докосванията на топката, педантични детайли в поведението и др. Преди срещите пък се правят прогнози на вероятните състави, както и разбивки за историята на мачовете между съответните отбори.

Системата обработва данните както от американското, така и от най-големите европейски баскетболни първенства, включително тези в Испания, Италия, Гърция, Турция и др. Информацията от тях се предоставя на треньорите и скаутите на клубове от Стария континент, както и на отброите от NBA, които получават възможност да следят най-добрите европейски играчи и да вземат по-информирани решения за тяхното евентуално привличане.

„Предлагането на спортна статистика и анализи е един бързо развиващ се сегмент и очакваме дейността на Synergy Sports Technology да се разраства, включвайки други спортове и национални първенства. Радвам се, че компанията избра Daticum за свой глобален партньор измежду центровете за данни от водещите икономики в света, защото това е както успех за нашата фирма, така и признание за страната ни. Надяваме се някой ден и тукашното баскетболно първенство да попадне в полезрението на техните специалисти“ - заяви Росен Маринов, изпълнителен директор на българския център за данни. „След като сключихме договори с водещи технологични компании, като Cisco Systems и B-Process, привличането на Synergy Sports Technology за наш клиент е поредното доказателство, че Daticum е добре позициониран на един бързо развиващ се глобален пазар, какъвто е изнесеното съхранение на фирмените сървъри“ - добави мениджърът.

В Daticum системата записва срещите посредством 16 сателита и автоматично разпраща задачи към всички служители, ангажирани с обработването на записите и попълването на данните. Един мач се обработва от 30 - 40 експерта едновременно, които се намират в различни точки на света и познават играта до най-малкия детайл. Специален екип в българския център за данни, вече е обучен да се грижи за поддръжката и изправното функциониране на сложната инфраструктура от сателитно, видео и ИТ оборудване.

Synergy Sports Technology планира да развие аналогични продукти също за първенството по американски футбол в САЩ, както и за европейските футболни турнири под егидата на УЕФА, като очакванията са те също да се колокират в Daticum.

авто: , последно обновена: 11.11.2009 10:11:38
Новини по темата

7 вида електроника формират 80% от пазара в глобален мащаб

IAB: Потребителите в България, ползващи смартфони са 1.5 млн!

Продажбите на таблети ще паднат с 20-30% през второто тримесечие

4,57 милиона продадени ноутбуци в периода януари-март 2013 г.

Защо има повече мобилни абонати, отколкото хора?

Технологиите на SAP вече са факт и в спортния свят

Център за данни Daticum навърши две години

Google започна подобряване на защитата на данни в Google Analytics

Статистиката за мачовете от NBA ще се обработва в центъра за данни в България


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог