Какво означава интернет за бизнеса?

02.11.2012 18:57
Има ли значение за вас присъствието ви онлайн?

Вие сте собственик на току-що прохождащ бизнес? Или търсите начин да разширите вече съществуващия? Ако нямате фирмен уебсайт, или имате някакъв зле изглеждащ, служещ единствено като информационна страница, ще е добре да помислите за инвестиция в качествен, модерен и функционален сайт.

Може би много от Вас гледат за уебсайта като на нещо излишно, някаква модерна приумица, която е доста далеч от истинския бизнес. Това е много грешен подход. Всъщност толкова грешен, че Ви поставя 10-15 години зад конкурентите Ви, които вече са разбрали ползата от интернет и почти неограничените възможности, които Ви дава той.

Интернет е, така да се каже, модерните Yellow Pages. Днес всеки използва мрежата като справочник, независимо дали за да намери информация за любимия си актьор, или да потърси мнения за услуга, която желае да използва. От чисто информативна гледна точка не може да си позволите неприсъствие в световната мрежа. Вашите конкуренти са онлайн, не изоставайте! Интернет страницата на Вашия бизнес е вид реклама - реклама, до която хора от цял свят могат да стигнат 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Имате възможността да разширите влиянието на бизнеса си, а не да се ограничавате само до града или държавата, в която се намирате.

Друг важен момент, когато говорим за уеб присъствието на една фирма, е бюджетът – колко пари ще отделите за сайта? Много компании правят значителни икономии, когато става въпрос за интернет страницата. Суми от порядъка на няколко стотин лева няма да Ви осигурят повече от една страница-справочник. В ерата на Web 2.0 и Web 3.0 технологиите бизнесът не трябва да се ограничава до статични страници, в които има само текст и няколко картинки. Възползвайте се от възможностите на мрежата – едно интересно приложение или програма биха Ви осигурили голяма популярност и ще улеснят значително рекламата Ви.

Ето че стигнахме до рекламата. Да, трябва да отделите и бюджет за реклама. За щастие, интернет рекламата е нещо феноменално – няма друга толкова таргетирана и директна реклама. Има няколко типа реклама в интернет. Може би най-популярният метод за популяризиране на даден уебсайт е оптимизацията за търсачки. За жалост, една успешна SEO кампания нобикновено отнема няколко месеца и затова този вид реклама не е толкова предпочитан от бизнеса, където се търсят бързи резултати.

Друг тип реклама е CPC или Cost per Click. При нея плащате на клик, тоест за всеки път, когато някой кликне на Вашия банер или текстова реклама. Този тип промотиране не носи много дългосрочни резултатаи. Все пак, когато спрете рекламната кампания, и трафикът ще спре.

Може би най-успешната реклама е social media marketing-ът. Рекламата в социалните мрежи, освен че е невероятно таргетирана, Ви позволява да ангажирате публиката по всякакъв начин. Ето един кратък списък как да успеете със SMM кампанията си.

  • Намаления
    Предоставяйте намаления на Вашите клиенти в социалните мрежи. Това е рекламна техника, която води до невероятно вирални резултати.

  • Видео
    Направете клипове, представящи Вашите продукти по интересен начин. Забавните видеа обикновено биват разпространявани бързо.

  • Crowdsourcing
    Този вид промоционална техника не е подходящ за всеки тип бизнес, но е идеален за фирмите, продаващи услуги или нескъпи продукти. Crowdsourcing-ът означава да дадете намаление за Вашия продукт/услуга срещу голямо количество нови клиенти. Има много големи сайтове за групово пазаруване и този бизнес модел е толкова успешен, че генерира милиони в приходи всяка година.

Автор:
Новини по темата

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

ЕС ще пази личната ни информация от Google

И САЩ ще легализират Bitcoin?

Google със сериозен ръст на приходите

Yahoo! спира поддръжката на 12 услуги

YouTube потвърди за пускането на платени канали

ГДБОП удари 3 незаконни торент сайта

Какво означава интернет за бизнеса?

Четирдесет процента oт потребителите на LinkedIn са от щатите


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог