Твърде много известия?

23.12.2012 10:48
Намалете разсейването и излишния шум, поне за празниците!

Колко известия от приложения получавате на ден? А колко от тях наистина са важни - по-спешни от това, което правите в момента? Ок, може и да е така, ако сте лекар на повикване с Спешно отделение. Но ако не сте, помислете да изключите уведомленията от Facebook на Коледа. Всички онези снимки на баници и трапези, както и празничните пожелания все така ще са си там и след като празника мине!

Приложенията се нуждаят от Вас! Те имат нужда от наблюдение и то колкото е възможно по-често. Имате чувството, че ще пропуснете нещо наистина съществено, ако не погледнете послената новост в нотификациите си, а всъщност това е само един от най-големите трикове за фокусиране на вниманието ви от страна на съвременните смартфони. Всъщност единственото (в повечето случаи), което ви "доставят" нотификациите, не са новини, както очаквате, а досада, отегчение и реклами.

Разбира се, много по-лесно е да видиш и осъзнаеш, че уведомленията, които получават другите, са адски досадни, но за тези, които чуруликат на всеки 5 мин от твоя телефон, нещата не стоят така.

Защитете мозъка си!

Съобщенията са като малки награди за мозъка ви, така че сте изкушени да ги проверите незабавно да получите малко прилив на еуфория. Но прекъсването на ежедневните ви задачи просто не си струва. Мултитаскингът е едно от най-лошите неща на нашето съвремие , а това внушително количество нотификации ни стресира допълнително. Затова мозъкът ни се нуждае да намерим начин да се справим с това.

Можете да започнете като изключите уведомленията от електронната си поща. След това изключете нотификациите за mention в Twitter, ако го ползвате, съответно да премахнете фийда с последните туитове, за да не ви изкушават да отворите и да видите повече. Друго, което можете да премахнете е вибрацията и рингтона за ново лично съобщение, покана за приятелство, тагване на снимка и т.н. във Facebook.

Можете да поставите само иконки за лесен достъп, вместо фийдове, които публикъват последните новини от любимите ви социални мрежи. Така ще можете да влезете, когато прецените, че имате достатъчно време и няма да прекъсвате задълженията си през 5 мин заради някоя незначителна нотификация. Ако много държите все пак да виждате нотификациите си, можете да ги поставите на безшумен режим (дори без вибрация) - така пак ще можете да следите най-новото, но когато вие решите, без да се разсейвате излишно, когато има нещо по-важно.

Опитайте се да намалите шума в живота си поне докато сте с любимите с хора по празниците. Ако се чувствате зле от това, че не сте "в час" с всичко, което се случва на останалите в този момент, можете спокойно винаги да върнете всичко по старому. Но може да откриете и че напрежението и разсейването наистина са по-малко и разпределяте времето си по-пълноценно.

Екипът на noTrial ви пожелава весели празници!

По статията работи: , последно обновена: 23.12.2012 10:46:55
Новини по темата

40 милиона обновяват статусите си във Facebook всеки ден

Yahoo ще въведе E-mail марки за намаляване на спама

Бил Гейтс се отказа от Facebook

Безплатна поща на ваш домейн

Дали Noca е следващият PayPal?

Нов червей се разпространява чрез Facebook и МySpace

Storm се майтапи с ФБР

Facebook работи върху Jabber/XMPP поддръжка за чат

Microsoft с мераци за Facebook


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог