Приложение изтрива личната ви информация от мрежата

17.01.2013 21:50
Може ли приложение за iOS да заличи личните ни данни, които циркулират в мрежата?

Не е възможно напълно да се изтрием от Интернет, но ново приложение, продукт на онлайн стартъп компания за сигурност на данните Abinе, ни обещава, че всъщност много лесно можем да заличим стъпките си онлайн.

DeleteMeMobile (достъпно в iTunes) бе пуснато за iOS устройства и приложението в Apple App Store от понеделник като вече е събрало обичта на няколко хиляди потребители. Целта му е да изтрие информацията за Вас и лични данни от най-големите сайтове, които са известни с това, че събират и продават лични данни. Сайтове като Spokeo и Intelius събират много информация за нас, от приблизителна нетна заплата, до политически и религиозни убеждения, имената на децата ни, сайтове, които сме посетили и статиите, които сме чели.

Мнозина „разбивачи на данни“, за които никога не сме чували, че всъщност следят какво правим онлайн и офлайн, всъщност далеч не са по-различни. Цялата база данни от дигитална информация води до създаване на нашия огледален образ, нашето дигитално аз, и в много случаи важни решения се правят именно на дигиталната ни същност като история за кредитите ни, възможност да даваме заеми, пенсионни осигуровки, цените, които ни интригуват като пазаруваме онлайн, месторабота и т.н.

Приложение DeleteMe е безплатно да търсим каква информация е на бял свят за нас и безплатната версия позволява едно премахване на данни от сайт. След това, за 24.99 долара за три месеца можем на воля да изтрием всичко, което искаме. Приложението е подобно на услугата DeleteMe, която се предлага от същата компания.

Как работи приложението? След като го изтеглим и дадем основна информация за регистрация, то търси сайтовете, които имат информация за нас. Около 8 страници с резултати излизат за обикновен потребител. Можем да кликнем на резултат и да отбележим „Това не съм аз“, ако попадението на приложението не е правилно или с един бутон "DeleteMe" да премахнем данните. Съответният запис се добавя към списък с изискуеми записи за премахване, след това постепенно се обновява след всяко изтриване на запис.

Как работи приложението отвъд кулисите? Захранването на приложението е комбинация от автоматизирана технология и човешки усилия. Програмистите споделят, че технологията на търсене е пригодена да открива данни, но когато потребител изисква премахване на записа, някои процеси са автоматизирани, а други се предават директно до екипа на DeleteMе, който се състои от специалисти по право. Те са в Бостън и започват да пишат имейли, да изпращат писма и т.н.

От компанията споделят, че всяка информация в рамките на приложението е конфиденциална и не достига до програмисти или хора, които целят атака на лични данно.

Тъй като политиките за отказ от даден уебсайт са различни, човек трудно води списък със сайтовете, които събират даннил Различните процедури ни пречат ефективно да управляваме личната си информация и е невъзможно да я заличим от базата данни.

По статията работи: , последно обновена: 17.01.2013 22:27:37
Новини по темата

Angry Birds за iOS безплатно за първи път

Embrace+ - новата "умна" гривна

Слабости на мобилните операционни системи

Приложение изтрива личната ви информация от мрежата

Намираш изгубен домашен любимец с помоща на смартфона си

Google AdWords вече със статистика и за iOS приложения

Apple пуска iOS 6 преди iPhone 5

Windows 8 зарежда 55% по-бързо от Windows 7

Google Play с над 600,000 приложения


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог